nedeľa 11. marca 2012

Zen a hotovo (Leo Babauta)

Úplne jednoduchý systém osobnej produktivity.

"Vybral som tie najlepšie myšlienky z najlepších systémov produktivity, ktoré boli kedy vynájdené:"Mať všetko hotové "Davida Allena a" 7 návykov skutočne efektívnych ľudí "Stephena Coveyho,pridal k nim pár užitočných myšlienok a vydestiloval je v použiteľný systém pre zvýšenie produktivitynazvaný FTD čiže Zen to done. "
- Leo Babauta

Zen a hotovo je knižka pre všetkých, ktorí chcú dať svojmu životu poriadok. Ponúka rovnomenný minimalistický systém (anglicky "Zen to done" - FTD) desiatich návykov, vďaka ktorým je možné úlohy, projekty aj povinnosti trvalo usporiadať a udržať pod kontrolou. Je určená začiatočníkom ajpokročilým, ktorí pri používaní rôznych metód time-managementu, vrátane inak skvelého GTD,narazili na problémy a stratili trpezlivosť.

Jednoduchá metóda FTD sa sústredí na praktické zmeny návykov, ktoré možno uplatniť samy osebe, ale ktoré sú zároveň vhodné aj pre prácu v systéme GTD. Sústredí sa na zmenu návykov jeden po druhom, štrukturovane - tie sú preto zvládnuteľné oveľa ľahšie než nástrahy iných systémov. Z desiatich návykov si navyše môžete vybrať také, ktoré ladia s vaším individuálnym pracovným štýlom.