nedeľa 19. decembra 2010

Sokrates (Dan Millman)

Filozofie pokojného bojovníka se stala životním stylem milionů lidí na celém světě. Ve své knize Sokrates, nesoucí podtitul Příběh o tom, jak se mladý chlapec stane pokojným bojovníkem a pokojný bojovník moudrým mužem, svým čtenářům Dan Millman předkládá dlouho očekávaný příběh o životě záhadného pumpaře a samorostlého učitele.
Zavádí nás do carského Ruska devatenáctého století. Osiřelý chlapec, jemuž v žilách koluje kozácká a židovská krev, se snaží najít své místo na slunci. Žije však v zemi, kde vláda nabádá občany, aby zabíjeli své bližní, a kde den ode dne sílí revoluční nálady. Sergej Ivanov čili Sokrates je nucen opustit vojenskou akademii, kterou považuje za svůj jediný domov, a ocitá se ve světě, v němž mu jako záchytný bod slouží pouze slib tajemného starce.
Jeho fascinující odysea, ve které má své místo odvaha, víra a láska, vypráví o tom, jak se z chlapce stává muž, jak se muž proměňuje v bojovníka a bojovník nachází mír. Je životním příběhem muže, který byl od svého narození předurčen stát se pokojným bojovníkem a mudrcem, jenž změní život lidem po celém světě.

uzasna kniha
Hodnotil/a Soňa, 1.6.2009
Urcite jedna z najlepsich ake som kedy citala, odporucam kazdemu, kto hlada viac...


ODPORUCAM :-)
Hodnotil/a Lukáš Štofanko, 4.2.2009
Uzastna kniha...jednoducho nema chybu :-) odporucam precitat kazdemu, uplne kazdemu a taktiez odporucam si precitat cestu pokojneho bojovnika :-)


Úžasné!
Hodnotil/a Lenka, 2.11.2008
Dan Millman úžasným spôsobom zobrazuje Sokratov život, celý príbeh je písaný s obdivuhodnou ľahkosťou, ktorá sa nedá naučiť, tú musí mať autor jednoducho v sebe, je to dar od Boha. Výborné.
Ďalej odporúčam... Cesta pokojného bojovníka, Návrat pokojného bojovníka


Výborná kniha
Hodnotil/a Jankulová, 15.2.2008
Všetkým môžem odporučiť, pútavé, čitateľné, O.K


Niet sa o čom rozhodovať...
Hodnotil/a Alžbeta, 8.1.2007
Samotný autor Dan Millman je pozoruhodný človek, o ktorom som čítala, že nielen píše o čom myslí a cíti, ale aj sa snaží podľa toho žiť, čo je už o niečo ťažšie. Čítala som aj jeho predchádzajúce tituly, a musím povedať, že Sokrates mi rovnako priniesol nové obzory, rovnako ako jeho cesty pokojamilovného bojovníka. Navyše, jeho diela sa čítajú "samé", skoro jedným dychom:)).
Ten, kto hľadá, ten nájde...